ELS ESPANTACRIATURES

ELS ESPANTACRIATURES VISITEN LA NOSTRA ESCOLA

La cultura tradicional valenciana està plena d’espantacriatures, LA MARIA NO TÉ POR, publicat per Andana Editorial i escrit per Francesc Gisbert (Alcoi, 1976) és un conte que recupera criatures extraordinàries i màgiques.

Aquest conte ha sigut l’elegit aquest curs per la Comissió de Biblioteca per a dur a terme una animació lectora plena de monstres, estranyes criatures i sers fantàstics.

Al llarg de la setmana hem gaudit d’una exposició per la que ha passat tot l’alumnat del centre on teniem personatges com: l’home del sac, que raptava als xiquets i xiquetes quan es portaven mal. El clàssic Moro Musa, que segons la llegenda, ocult en la penumbra de coves o cases abandonades, atrapa als xiquets i xiquetes que es colaven en llocs prohibits… l’Home dels Nassos, que té tants nassos com dies de l’any, cada dia, perd una fins quedar-se sense cap l’última nit de l’any. Finalment el dia de Cap d’Any, tornàven a eixir-li totes.

Un dels que més ha agradat ha estat Butoni, un fantasma terrorífic que s’emporta als xiquets i xiquetes que ploren per la nit al mateix temps que canta:

Jo sóc Butoni

parent del dimoni

Baixe pel fumeral

i aquella xiqueta que plora

jo me l’emporte

i me la faig suc, suc, suc!

També apareixen per les pàgines del llibre sers com la Bubota, la Cucafera, el Banyeta, bruixes, dracs, donyets…

Per finalitzar la setmana, tots i totes davant la biblioteca del centre,  hem tingut una visita molt especial!!!! Entre altres… Ha vingut el Banyeta!!!.Ha vingut Butoni!!! Davant les cares emocionades, algunes amb por, algunes al.lucinades, algunes estupefactes, hem gaudit d’una extraordinària actuació de la compañía Disparatario i de la seua mà ens hem endinsat en el món dels espantacriatures!!

Mireu… mireu les fotos…

La setmana que ve, a la biblioteca, el conte LA MARIA NO TÉ POR estarà a l’abast de totes i totes per a llegir i també  per a préstec, podeu emportar-se els espantacriatures a casa… Porteu-se bé…

CEIP CERVANTES-DÉNIA

Autor: cervantes

Compartir este post en