COLPBOL

IMG_6679,,,,El Colpbol és una nova modalitat esportiva creada pel professor d’Educació Física Juanjo Bendicho, que en els últims 20 anys s’ha consolidat com un nou referent esportiu, innovador, integrador, i amb unes grans potencialitats educatives.
És un esport que evita l’increment de les desigualtats, realçant l’esperit col·lectiu; un veritable esport d’equip, fomenta la màxima participació de tots siga el que siga el seu nivell fisico i que promou la màxima cooperació, suavitzant la gran càrrega d’individualisme d’altres esports de la seua mateixa categoria. D’este propòsit bàsic sorgeix la regla més genuïna i essencial del Colpbol i que el diferencia de qualsevol altre esport d’invasió: la pilota no pot atrapar-se ni retenir-se, només es pot colpejar i sobretot, cap jugador pot mai colpejar la pilota dues vegades consecutivament; només podrà tocar la pilota en el moment que un company ho haja fet amb anterioritat. Amb això matisem completament l’individualisme amb un joc en equip total.
El nostre alumnat practica aquest esport des de fa dos cursos i divendres passat va participar en la III trobada escolar de Colpbol de Dénia.
Els col·legis públics de Dénia vam viure una jornada plena d’esportivitat i bon fer, tant per part dels participants com per part de la impecable organització.
Gràcies a tots.

Autor: cervantes

Compartir este post en