FEM EXPERIMENTS

El passat dimarts, 16 de febrer, un xic estudiant d’ingenyeria mecànica de la universitat Miguel Hernández d’Alacant va vindre a la nostra aula per ensenyar-nos conceptes complicats en la teoria però fàcils i divertits en la pràctica.

El primer experiment que realitzàrem era per comprovar que les partícules d’aigua s’agafen entre elles fins que arriba un moment en què ja no soporten més força i es desborden i s’escampen. Ens calgué una moneda de cinc cèntims ,un comptagotes i aigua.

Després treballàrem el concepte de la densitat utilitzant colorant alimentari, aigua i sucre. L’objectiu era separar en un mateix pot el color verd, roig i blau. Per aconseguir-ho haviem d’afegir a cada color unes determinades cullerades de sucre i mesclar-ho per donar-li una densitat diferent. En la foto es pot comprovar el resultat. Ens quedàrem meravellats!!!

Però, els que més ens va agradar va ser fabricar neu artificial. Els bolquers tenen una substància química que absorveixen l’aigua i augmenten considerablement el seu tamany. Trencàrem el bolquer i arreplegàrem eixos granets diminuts que tenia al seu interior, els depositàrem en un got i li posàrem aigua. El resultat era sorprenent. Pareixia neu!!!!

Per últim, amb sabó, una palleta, aigua, glicerina i un globus, Eduardo ens ensenyà un últim experiment. El globus genera una electricitat estàtica si el freguem i que en contacte amb una bambolla de sabó dins d’una altra bombolla, la de fora absorveix l’energia i la mereja però no a la del seu interior i per tant crea com un camp com el que es crea quan estem en un ascensor i no hi ha cobertura.

Gràcies Eduardo per tot el que ens has ensenyat!!

Autor: cervantes

Compartir este post en