MARATÓ 2019

Aquest curs, la Marató de Lectura ha estat dedicada a una novel·la de fantasia surrealista publicada al novembre de 1865 i escrita pel matemàtic, lògic i escriptor britànic Charles Lutwidge Dodgson, amb el pseudònim de Lewis Carroll: ALICIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES.

La novel·la conta la història d’Alicia, una nena que en caure per un forat de forma accidental arriba a un peculiar món replet de criatures fantàstiques. De fet, els seus personatges han cobrat una gran importància tant en l’àmbit cultural com el literari, com és el cas del Conill Blanc obsessionat amb el transcórrer del temps, la malvada Reina de Cors, el sempre somrient Gat de Cheshire o el pertorbat Barreter Boig.

En l’edició de la Marató 2019, hem transformat l’escola en quatre espais per on hem anat passant al llarg de tota la jornada:

ESPAI LECTOR: Llocs amb contes il·lustrats d’Alícia per a llegir, contar, fulletjar,…

ESPAI CINEMA: Llocs on visionar diferents versions cinematogràfiques de la novel·la.

ESPAI CREATIU: Llocs on crear els nostres personatges. Il·lustracions seguint codis de color i acabant formant un macro-mural de tota l’escola.

ESPAI MARATÓ: Davant de la Biblioteca de l’escola, on al llarg del dia tots i totes hem passat a llegir en veu alta el conte.

Tota l’escola, tota la jornada i quatre espais al voltant d’Alícia. Un gran repte per al professorat i per a la Comissió de Biblioteca. Tot un èxit del #somCervantes. Diferents versions de llibres, diferents versions de pel·lícules, diferents versions dels personatges, i tot això a diferents espais pel centre… #somCervantesdivers.

Ens agradaria destacar algunes frases d’aquesta meravellosa novel·la:

  • Si cadascun s’ocupés dels seus propis assumptes, el món giraria molt millor i amb menys pèrdua de temps.
  • Si no saps on vas, qualsevol camí et portarà allí.
  • No estic boig! Simplement la meva realitat és molt diferent a la teva.
  • Només uns pocs troben el camí, uns altres no el reconeixen quan el troben, uns altres ni tan sols volen trobar-lo.
  • Sempre arribaràs a alguna part si camines prou!
  • Joveneta, no pots canviar el passat; encara que deixa’m dir-te alguna cosa: Podries aprendre una mica d’ell.

Us deixem un xicotet recull del que va ser la jornada:

Autor: cervantes

Compartir este post en